Favorititalienaren Buco Nero på Roslagsgatan 4 får snart konkurrens av två nya ställen som öppnar vägg i vägg: I Devilles gamla lokal slår ett välrenommerat gäng upp dörrarna för Le Nom – en krog med ambition att låta grönsakerna spela huvudrollen på ett medvetet och nyskapande vis. Precis bredvid öppnar M.O.A.S. som ska utläsas Meat on a Stick och som till hundra procent fokuserar på kebab. Ägaren Jiray Seropian har rest världen runt för att hitta den perfekta kebaben, och vi hoppas innerligt att detta är början till slutet på Krog-Stockholms evinnerliga tjat om hamburgare.

 

När Jim Hammargrens och Jacob Nermark Hjelms food truck fattade eld och gick upp i rök fick de nog av livet på hjul och bestämde sig för att slå ner bopålarna på Surbrunnsgatan. På nya restaurangen som bär deras namn möts gästerna av en föränderlig meny med nordiska smårätter som bärs ut vartefter de blir klara i köket och med fördel delas av hela sällskapet.

 

”Sveriges enda off-Broadway-teater” heter Playhouse och har i veckan haft premiär i nya snygga lokaler mitt på Drottninggatan. Förutom teatersalongen finns här också Playhouse kök, som serverar prisvärda rätter med amerikansk touche, inspirerade av manusförfattares favoritrecept. Första föreställningen på scen heter passande nog ”Den stora måltiden”.