På ytan ser restaurang Yolo inte mycket ut för världen. Den lilla lokalen är mysig, lugn och diskret inredd men gör inget starkt intryck. Det gör däremot avsmakningsmenyn om sju rätter som bjuder på en rad perfekt balanserade smakfyrverkerier. Höjdpunkterna är det friterade ostronet med grillad gurka och yuzu (friskt, syrligt och smältande ljuvligt ljummet ostron), den råfriterade kalvbrässen med äpple och curry (hög brässmak med perfekt konsistens, aromatiskt grönt äpple och en subtil aning av curry) och den långbakade fläsksidan i taco med mango, harissa och koriander som i sin enkelhet är så fulländad att jag blir djupt rörd. Desserten, som är Jonas Lagerströms specialområde, är precis så magisk som man kan tänka sig. Variationen på rabarber med hallon och vanilj kombinerar tradition i smakerna med ett vackert, lekfullt upplägg fullt av finurliga element som bildar ett klockrent ackord. Menyn glittrar av diverse små extraserveringar och lustigheter och det blir aldrig transportträcka. Servicen är familjär och avslappnad men oerhört uppmärksam och kunnig och när en i sällskapet en bit in i menyn kommer ihåg sin rödvinsallergi skapar vår sommelier ett harmoniskt vitvinspaket på stående fot och blir närmast uppspelt över utmaningen.
 
Överlag är detta en av de bästa restaurangupplevelser jag har haft i Stockholm och jag vill varmt rekommendera att man gör sig det lilla besväret att åka dit. Är man inte sugen på den all-in-resa avsmakningsmenyn utgör kan man välja att beställa från à la carten och det finns barnmeny så att hela familjen ska trivas. 
 
Sigrid