Du kommer att äta avsmakningsmenyer utan att ruinera dig, och överhuvudtaget uppleva helkomponerade koncept där mat, dryck, uppläggning, miljö och service följer en genomtänkt dramaturgi fjärran från förrätt-varmrätt-efterrätt.
 
Du kommer att testa nikkei – det japansk-peruanska crossoverköket som har gjort succé på Indio Kitchen och har alla förutsättningar att dyka upp på fler ställen.
 
Du kommer att försöka dig på veganmat på krogen för första gången. Växtrikets mat är inte längre bara "fräsch" och "hälsosam" och förknippad med blommor i håret och barfotayoga i motljus. Hantverksmässigt tillverkad veganost är numera en delikatess av rang, och för någon månad sedan utsåg det grabbiga amerikanska livsstilsmagasinet GQ en veganburgare till världens bästa hamburgare.
 
Du kommer att äta bao tills de sprutar ur öronen. De ångade kinesiska bröden finns än så länge bara på ett par-tre krogar i Stockholm, men kommer att vara mainstream-snabbmat innan året är slut.
 
Och framför allt: Du kommer att äta hemma hos främmande människor, eller rentav driva småskalig privatrestaurang i ditt eget kök. Hur då? Håll utkik på Krogguiden.se så får du se...
 
 
Du kommer också att boka bord i god tid på någon av de här restaurangerna:
 
Restaurang Volt (5-7 veckor)
Agrikultur (3-4 veckor)
Lilla Ego (alltid fullbokat 3 månader framåt, men det går ofta att få plats samma dag om man kommer tidigt och kan vänta en stund i baren)
Punk Royale (5-8 veckor) 
Studio Frantzén (platser släpps i slutet av varje månad och tar slut inom några timmar)
Oaxen Slip (3-5 veckor) 
David at home (2-3 veckor, öppet endast fredagar)