Bäst just nu

Garba poppar up! Men nu på Surbrunnsgatan

Efter flera års turnerande bland Stockholms hetaste kastruller, har det blivit dags för det ambulerande och hyllade pop-up-konceptet Garba, aka kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström, att slå permanent läger.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Du är en rutinerad krog-nomad med en stor portion äventyrslusta i ryggsäcken.
Pris: 475 kr (lite dyrare).
Bra att veta: Stat meny 475 kr.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Närproducerade råvaror. Mer grönsaker än kött.
Vad tycker andra? Betyg 5 av 6 i SVD mars -20. Betyg 8 av 10 (mat) Di Weekend feb -20.
Vin och dryck: Stort utbud naturviner.
Extra information: Kanske känner du som van tittare igen Marion Ringborg från Kockarnas kamp årgång 2019.
Inredningsdesign: Intim hemma-hos-känsla.
En sak till: Garbas nya lokal på Surbrunnsgatan 47, i hörnet till Sveavägen kommer att ha bageri, deli och restaurang under samma tak men redan nu kan man boka bord kvällstid. Under senhösten öppnar Linn och Marion med personal upp lokalen i sin råa form inför bygget av den framtida krogen.

Laguppställningen är densamma, sedan starten 2017, när Garba öppnar sin första “riktiga” krog, tre trappor upp i det välbesökta Nosh and Chow-huset. Matlagningen förblir som tidigare, precis lagom pretentiös och självklar, med fyrarättersmenyer, vissa Italien-influenser och mycket citron och olivolja.



Garba

Surbrunnsgatan 47

Till toppen