Mästare i källaren

Stefano Catenacci är kökschef på Operakällaren och även mannen bakom Vickan och Daniels bröllopsmiddag. Med mera. Nu har hans italienska krog i Nobis Hotell omvandlats till Noi.

Varför går jag hit? En säker kocktrio under Stefano Catenaccis beskydd. Vad kan gå fel?
Pris: 330 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Lätthalstrad tonfisk på saltsten. Kryddstekt ankbröst med gulbetor. Hängmörad biff. Rostade betor med kryddig avokado.
Bra att veta: Lokalen ligger en trappa ner i källarplan.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN sep. -18. Betyg 3 av 6 i SVD sep. -18. Betyg 7 av 10 (mat) i Di Weekend maj -18.
Inredningsdesign: Wingårdhs arkitekter.

Italienska Caina startades av Catenacci-familjen 1985 på Södermalm och har ofta kallats för Stockholms första äkta italienska restaurang. För några år sedan återuppstod den i källaren till Hotell Nobis på Norrmalmstorg, men nu har Caina stöpts om till Noi. Stefano Catenacci är fortfarande gastronomisk vägledare men menyn är vidgad till att omfatta hela Europa. I köket hittar man Peder Andreasen, Christian Attlefelt och Filip Poon – välrenommerade kockar som tidigare har jobbat på Riche, Fotografiska och Grill. (Filip var dessutom tittarfavorit i Sveriges Mästerkock.)


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6141030


Öppettider

Stängt
tisons
17:00 – 22:30
torlör
17:00 – 23:30


City

Norrmalmstorg 2-4, 11146, StockholmRestauranggrupp

Nobis


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://nobishotel.se/noi för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Noi

Norrmalmstorg 2-4

Till toppen