Japansk sharefood med extra glöd

Rörstrandsgatan i Stockholm fortsätter leverera hög mysfaktor och rik smakpalett till en urban publik. Med nytillskottet Rawbata får den Japanfrälste nu möjlighet att förkovra sig i japansk grillteknik “robatayaki” - glödande kol när det smakar som bäst.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Välutvecklad grillteknik. Sake för hela slanten.
Pris: 260 kr (medel).
Typiska maträtter: Sparris katsuboshi. Rammuchoppu. Bläckfisk. Kammusslor. Lax. Grissida. Kycklinglår
Bra att veta: Prisvärd dryckeslista. Ekologiska, halal och alkoholfria alternativ.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN april -18. Betyg 4 av 6 i SVD aug -18.
Vin och dryck: Ett stort vinförråd på över 40 viner.
Extra information: Förbeställning av mat krävs för sällskap som är fler än sex personer.
En sak till: Plockig snacksmeny för den som önskar gå all in på sake.
Tags: Koncept

På Rawbata serveras sharefood och BBQ med japanska undertoner. Med robatayakigrillen utvecklas smakerna långsamt, på kol som fått glöda länge. Du väljer bland kolgrillade finprotein som bläckfisk, kammussla eller wagyu och kröner verket med en klick miso-majjo, eller avnjuter ”Omakase”; en nyanserad avsmakningsmeny utifrån säsong. Folkligt, plockigt och avslappnat.

Bakom mat och koncept står Gustaf Mabrouk, Årets konditor 1995. Och givetvis bjuds det även på desserter värda sitt namn, som i sig kan vara värda en Rawbata-visit.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-318487


Öppettider

Stängt
måntis
17:00 – 21:00
onstor
17:00 – 22:00
frelör
17:00 – 22:30
sön
17:30 – 21:00


Kungsholmen

Rörstrandsgatan 15, 113 40, Stockholm

Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://rawbata.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Rawbata

Rörstrandsgatan 15

Till toppen