Världsvan vegan

Sveriges första veganska snabbmatskedja är glödhet som en grillad tomat. Hittills serveras Taku-Takus läckra bowls, tacos och ssäm på tre ställen i stan, men räkna med tillökning i takt med att fler och fler upptäcker hur god veganmat faktiskt kan vara.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Modern vegansk snabbmat för världsmedborgare.
Pris: 100 kr (ekonomi). Lunch 100 kr (medel).
Typiska maträtter: Taco med tikka masala, blomkål, kikärtor och cashew. Ssäm med tofu, shiitake, champinjoner och sesam. Temple bowl med chili, linser och kål.
Bra att veta: Allt på menyn är 100% veganskt.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Ja. Djurfria råvaror är bra för miljön och klimatet.
Vin och dryck: Diverse roliga flaskor, både med och utan alkohol.
Extra information: Finns även i Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57C samt på Siroccogatan 20 i Sickla. Filialen i Sickla har även öppet på helgerna.
En sak till: Termen "ssäm" kommer från det koreanska köket och betyder att rätten är insvept i ett salladsblad.

Kocken Sebastian Schauermann har drivit legendariska Stockholmskrogar som Food och Rolfs kök, samt skrivit kokböcker, importerat vin och fixat catering. När han startade Taku-Taku häromåret var hans uttalade ambition att laga veganmat som var så bra att den kunde attrahera alla matälskare, även köttätare. Och konceptet tycks fungera utmärkt – lunchtid vallfärdar folk till Paradiset och Norrsken House för att mumsa på de färgglada och läckra snabbmatsrätterna komponerade av tofu, kål, bönor, cashewnötter, kimchi och mycket annat.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6133600


Öppettider

Öppet
mån
09:00 – 21:00
tisfre
08:00 – 21:00
lörsön
09:00 – 21:00


Södermalm

Brännkyrkagatan 62, 11823, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://takutaku.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Taku-Taku

Brännkyrkagatan 62

Till toppen