Anrik krogklenod med sikte på framtiden

Renovering pågår!! Öppnar prel. i april. Tennstopet är och förbli en institution i Stockholms krogliv. Här har murvlar, poeter, konstnärsbohemer och kulturpersonligheter intagit husmanskost, järn och öl genom åren.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Ta ett glas under kristallkronorna och tjuvlyssna på ölgubbar och tv-kändisar.
Pris: 250 kr (medel). Lunch 129 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Senapspanerad strömmingsflundra med brynt smör och potatispuré. Kalvlever anglais med bacon och kapris. Konjaksflamberad pepparstek med pepparsås.
Lokal: Stor, gott om plats
Vin och dryck: Inga utsvävningar: bra vin och allehanda ölsorter.

Välkommen till en stilsäker veteran vid Odengatan där det är lätt att småsnacka i baren och där vårkråkor, augustikräftor, januarilake och februarihare blivit säkra årstidstecken. Tennstopet har sin egen själ djupt rotad i den varma inredningen och matklassiker som gubbröra, mandelbakad torsk och entrecôte med bearnaise. Nya ägare tog över 2011 och har genomfört en allmän uppryckning av standarden. Som de själva säger: "Krogen har en historia och en inredning som gör den unik i Sverige. Det skulle vara helgerån att inte ta tillvara allt det fina."


Kontaktuppgifter

Telefon

08-322518


Öppettider

Stängt
månfre
11:30 – 01:00
lörsön
13:00 – 01:00


Vasastan

Dalagatan 50, 11324, StockholmTennstopet

Dalagatan 50

Till toppen