Ta det lugnt och lev länge

Vapiano är inte ett uns italienskt – däremot är det okomplicerat, pålitligt, billigt och barnvänligt. Och faktum är att pastan smakar lika gott som på många exklusivare ställen.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan förändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Kompetent pasta och pizza utan krångel, snabbt och geschwint.
Pris: 140 kr (ekonomi). Lunch 99 kr (medel).
Typiska maträtter: Pasta Bolognese, nöt- och fläskragu med lök, selleri, morötter och tomatsås. Risotto med kyckling, sockerärtor, timjan, vitlök, grädde, buljong och grana padano. Pizza med färsk spenat, marinerade tomater i vitlök, basilika och olivolja på hemgjord pestosås och mozzarella.
Bra att veta: Pastan bakas färsk i restaurangen varje dag.
Lokal: Stor, gott om plats
Vin och dryck: Hyggligt utbud vin och andra drycker.
Extra information: Restauranger finns på Sturegatan, i Gamla stan, på Kungsbron, i Täby centrum, i Skrapan och i Mall of Scandinavia.
Lunch Samma meny hela dagen.
En sak till: Vapiano är ett utmärkt ställe för de som vill äta udda tider, eller för sällskap med olika mått av hunger – någon kan beställa en pizza, en annan ett glas vin, en tredje kaffe och tiramisu, och så vidare.

Nej, det är inte italienskt, det är tyskt. Kedjan Vapiano startade 2002 i Hamburg och har nu 140 restauranger världen över varav 6 i Stockholmsområdet. Konceptet är rättframt, effektivt och ganska osexigt: Vid ingången får gästen ett plastkort där allt man äter och dricker registreras innan man till slut betalar på vägen ut. Maten beställs direkt av de uniformerade kockarna som lagar pastan medan man ser på (och alltid frågar om man vill ha "lite chili och vitlök i kanske?"), och miljön är lättstädat kantig med vissna basilikakrukor här och var. På menyn finns pizza, pasta, sallad, antipasti och risotto – och maten är ingalunda dålig, bara lite ospännande.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6622011


Öppettider

Öppet
måntor
11:00 – 24:00
frelör
11:00 – 01:00
sön
11:00 – 24:00


Östermalm

Sturegatan 12, 11436, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://se.vapiano.com/sv/home/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Vapiano

Sturegatan 12

Till toppen