Tak – asiatiskt i regi av Frida Ronge


Maten, signerad den uppmärksammade Frida Ronge är både fräsch och spännande. En god skål med buljongsoppa långt från pulvermiso.
Fortsättningen, gös och shiso, är både vacker och välsmakande.
Biff och aubergine ser lite slarvigare ut, men smaken är det inget fel på.
Förrätterna får klart godkänt. Bäst är kolgrillad tsukune, ett kycklingfärsspett med grillad lök, shichimi togarashi och äggula. Roligt upplägg som uppskattas. Bland huvudrätterna provar vi chirashisushi för 235 kr som innehåller sojarimmad lax, forellrom, kålrotsgari och sesamemulsion. Här saknas kanske något? Det finns tokigt många ställen i Stockholm som gör fantastisk sushi och det krävs något alldeles extra för att sticka ut i konkurrensen. Den bibimbap-liknande rätten donburi 235 kr får precis godkänt tack vare den ovanligt smakrika karamelliserade löken. Vegorätten ostronskivling och rotselleri med svampkräm, bakad jordärtskocka, ramslök och svart vitlök är dock ett fynd för 225 kr.
Summa: Helheten sitter inte riktigt ännu, men vi är övertygade om att Frida Ronge snart kalibrerar allt till rätt nivå. Utsikten kommer också att bli vackrare när alla kranar och byggmaskiner är borta.
Tack tack Tak, vi ses snart igen!