Snart blir det varmt

I en liten lokal med tegelväggar, långbord, pinnstolar och industrilampor gräddas "pizza på riktigt" med krispig botten och respekt för hantverket.

Bra att veta! Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Vardagspizza med krisp för lite kräsnare Vasastansbor.
Pris: 150 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Pizza Margherita med tomatsås, fior di latte buffelmozzarella och basilika. Pizza Salsiccia med tomatsås, fior di latte buffelmozzarella, vitlök, salsiccia, rosmarin, brödsmulor, parmesan och rödlök.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 3 av 6 i SVD jan, -18. Vinnare av DN:s Gulddrake 2017 i kategorin Budget.
Vin och dryck: En handfull pizzavänliga vin- och ölsorter.
Antal viner på glas: 4
Extra information: Pizzorna kan förstås också beställas för avhämtning.
Antal sittplatser: 25

"Varför förklara när jag slutat tro?" sjöng Thåström i den klassiska punklåten som lånat sitt namn till hippa Vasastanspizzerian 800 grader. Tja, här finns inte så mycket att förklara – det är bara att stiga in i värmen och beställa av de två glada pizzabagarna som startade sitt hak efter att ha deltagit i Sveriges mästerkock häromåret. På menyn finns alltid tre favoriter plus en specialare som byts ut ofta: ibland kan det ligga kryddig nduja-korv på pizzan, ibland kebabinspirerat lamm, ibland marinerade boquerones.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-40820570


Öppettider

Stängt
månsön
17:00 – 22:00


Vasastan

Sigtunagatan 17, 11322, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://800grader.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

800 grader

Sigtunagatan 17

Till toppen