Stockholms bästa pizza!

Snart blir det varmt

I en liten lokal med tegelväggar, långbord, pinnstolar och industrilampor gräddas "pizza på riktigt" med krispig botten och respekt för hantverket.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Vardagspizza med krisp för lite kräsnare Vasastansbor.
Pris: 150 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Pizza Margherita med tomatsås, fior di latte buffelmozzarella och basilika. Pizza Salsiccia med tomatsås, fior di latte buffelmozzarella, vitlök, salsiccia, rosmarin, brödsmulor, parmesan och rödlök.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 3 av 6 i SVD jan, -18. Vinnare av DN:s Gulddrake 2017 i kategorin Budget.
Vin och dryck: En handfull pizzavänliga vin- och ölsorter.
Antal viner på glas: 4
Extra information: Pizzorna kan förstås också beställas för avhämtning.
Antal sittplatser: 25

"Varför förklara när jag slutat tro?" sjöng Thåström i den klassiska punklåten som lånat sitt namn till hippa Vasastanspizzerian 800 grader. Tja, här finns inte så mycket att förklara – det är bara att stiga in i värmen och beställa av de två glada pizzabagarna som startade sitt hak efter att ha deltagit i Sveriges mästerkock häromåret. På menyn finns alltid tre favoriter plus en specialare som byts ut ofta: ibland kan det ligga kryddig nduja-korv på pizzan, ibland kebabinspirerat lamm, ibland marinerade boquerones.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-40820570


Öppettider

Stängt
månsön
17:00 – 22:00


Vasastan

Sigtunagatan 17, 11322, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://800grader.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

800 grader

Sigtunagatan 17

Till toppen