En riktigt bra bar

Edens lustgård vid Mariatorget

Paradiso är en samtida kvarterskrog i regi av kollektivet Krögare utan gränser – ett rutinerat team med erfarenhet från bland annat Marie Laveau, Punk Royale och Mathias Dahlgren. Menyn är fransksvensk, ganska kort och inriktad på mellanrätter.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Modernt avslappnad kvarterskrog för den gentrifierade Söderpubliken.
Pris: 290 kr (medel).
Typiska maträtter: Tartar på oxinnanlår, forellrom, rökt syrad grädde. Bakad kummel, jordärtskocka, fläder. Bakad persiljerot, svamp, dragon
Bra att veta: Som på alla någorlunda hippa krogar i Stockholm är det mellanrätter som gäller.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Baren utsågs till Stockholms bästa av Nöjesguiden 2016.
Ljudnivå: Medelvärde: 72 db. Restaurangen var halvfull med gäster. Ljudnivå från 71 db till 74 db
En sak till: Krögarkollektivet driver också Tjoget.

Restaurang Sjögräs var en klassisk krog som hyllades av Rockys skapare Martin Kellerman och många andra Söderprofiler. När den lades ner för ett par år sedan togs lokalerna först över av kortlivade Angry Diner innan den förvandlades till Paradiso av ett gäng gamla Sjögräs-rävar. Namnet är lånat från Dantes gudomliga komedi. "Efter helvetet och skärselden kom det där vackra och fina. Och det är precis så det är att öppna krog" säger de själva. Resultatet är en schyst och lagom hipp kvarterskrog med blandad publik och övergripande fokus på grönsaker i alla färger.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-7206151


Öppettider

Stängt
måntor
17:30 – 24:00
fre
17:30 – 24:00
lunch
11:30 – 15:00
lörsön
17:30 – 24:00


Södermalm

Timmermangatan 24, 11855, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://paradisostockholm.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Paradiso

Timmermangatan 24

Till toppen