Permanent stängd! Här öppnar krogen Bord!

På Vasastans trendigaste krogstråk Roslagsgatan återfinns Filip Fasténs (Årets kock 2014) och Joel Åhlins superhippa Agrikultur. Namnet betyder jordbruk och restaurangen präglas av närheten till myllan och skogen. Men nu är det Gustav Leonhardt som oftast lagar maten. *Årets Kock 2021!

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Genomtänkt, grönt, modernt, sobert, enkelt och hemma-hos-trevligt.
Pris: 825 kr (prisvärt).
Typiska maträtter: Gris, alger, krondill och pärlgryn. Friterat torskskinn med löjrom. Jordärtskocka, vedugnsgrädde, flower sprouts, grönpeppar och rostade sesamfrön.
Bra att veta: Permanent stängd! Ny krog bord.restaurant.
Ekologiskt tänk: Uttalad ekomedvetenhet med fokus på närodlat, mindre kött och minskat svinn.
Vad tycker andra? Betyg 9 av 10 (mat) i Di Weekend okt -20. "Kockarnas krog" Svenska Gastronomipriset 2019. Belönades med en stjärna i Guide Michelin februari 2018.
Vin och dryck: Välmatad dryckeslista med rekommendationer till varje rätt. Även stort alkoholfritt utbud.
Extra information: De fyra drop in-stolarna vid baren är de bästa platserna.
Antal sittplatser: 24
En sak till: Hurra! Agrikultur kock Gustav Leonhardt årets Kock 2021!

I Agrikulturs minimala lokal är stämningen lugn och avslappnad, med vänligt vardaglig samvaro insvept i den hemtrevliga doften av björkved från den kolossala ugnen där det mesta av maten lagas. Här får man lita på kockarna – det finns ingen à la carte-matsedel att välja från, utan det är hela paketet som gäller: dagens utvalda meny om 4-5 rätter plus tilltugg och extraserveringar. Samarbetet är tätt med svenska bönder och man satsar helt och hållet på närproducerade och säsongsanpassade råvaror. Filip Fastén, som känns litegrann som en yngre och trevligare Per Morberg, är mångårig jägare och langar glatt fram ett hjorthjärta som senare under kvällen hamnar på tallriken, lätt stekt. Helhetsintrycket är samtida och snyggt utan bjäfs och onödiga piruetter, med extra plus för uttalad filosofi kring ekologi och personalvård.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-150202


Öppettider

Stängt
tislör
17:00 – 00:00


Vasastan

Roslagsgatan 43, 11354, Stockholm
Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.agrikultur.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Agrikultur

Roslagsgatan 43

Till toppen