Stans bästa bestiarium

Bra kött växer inte på trän. Det kommer från djur. Men där de flesta kanske nöjer sig med filé eller ryggbiff går Djuret på djupet och skapar en animalisk helhetsupplevelse.

Varför går jag hit? Kött serverat i fasta menyer med respekt för råvaran och säsongen.
Pris: 495 kr (lite dyrare). Just nu erbjudande
Typiska maträtter: Mousselinekorv på killing och lammnacke med ramslök, serverad med grönsaksfestival, morotssky, krämig havre och bacon. Stekt portabellosvamp och bakad aubergine, serverad med auberginepuré, tomatmarmelad, bakad tomat och krispig ramslök.
Bra att veta: Svårt att få bord.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Ja, verkligen. Närodlat, ekologiskt, säsongsbetonat.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend juni 2017.
Etiketter: Atmosfär, Foodie, Koncept
Vin och dryck: Den imposanta vinkällaren delas med de andra restaurangerna i kvarteret, och i samarbete med Pang Pang Brewery bryggs flera exklusiva ölsorter.
Extra information: Den som inte vill satsa allt på dagens fasta meny kan beställa samma rätter à la carte i Matbaren.
Antal sittplatser: 30
En sak till: Chambre séparée finns.

Laboratorieexperimenten med odlat kött går framåt. Inom 10-15 år kommer vi antagligen att kunna avnjuta köttbitar som aldrig varit del av en varelse som gått på fyra ben och haft ögon. Men än så länge kommer allt kött vi äter från djur, och det är just detta faktum som Djuret tar fasta på i sina medeltida valv dekorerade med slaktarvågar, hjorthuvuden och köttkvarnar (omgjorda till lampor). Här fokuserar man helt och hållet på den animaliska råvaran – rådjur, dovhjort, ko, Mårten gås, julegris – som tas tillvara från nos till svans och serveras i genomkomponerade menyer. För grönsaksfantasten finns ett lika avancerat upplägg med säsongens vegetariska godsaker.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-50640084


Öppettider

Stängt
månlör
17:30 – 23:00


Gamla Stan

Lilla Nygatan 5, 111 28, Stockholm
Bakfickan Djuret

Lilla Nygatan 5

Till toppen