Hummus vid Humlegården

Engelbrektsgatan 37 stängt! Beirut Café finns nu bara i Östermalmshallen. Här hittar du istället Coup d’etat!

Draperier, bergväggar, tjocka mattor och levande ljus. Sextonrätters mezemeny, med eller utan mixgrill. Och chans att stöta på en och annan popstjärna i vimlet.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Beirut Café? Färggranna meze i hipp men uppsluppen miljö.
Pris: 385 kr (prisvärt).
Typiska maträtter: Stekt lammkorv med grönsaker i olivolja. Piroger fyllda med bladspenat, lök och citron. Kycklingröra på sesampasta med inlagd vildgurka.
Bra att veta: Ett urval av libanesisk meze med mixgrill. 495 kr. Ett urval av libanesisk meze 395 kr.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Stort urval libanesiskt vin, bland annat en imponerande samling årgångar Chateau Musar.
Extra information: STÄNGT!!
En sak till: Engelbrektsgatan 37 stängt! Beirut Café finns nu bara i Östermalmshallen.

Beirut Café påstår själva att de vid öppningen 1999 var den första libanesiska restaurangen i Norden. Om det stämmer är det otroligt hur snabbt meze gått från nymodighet till vardag för Stockholms uteätare – numera finns ju den brokiga kavalkaden av ardishoki, tabbouli, sambosek, kryddiga röror och bröd överallt, till och med i kylda plastlådor i mataffären. Beirut Café håller dock fanan högt som inte bara stans äldsta utan också trendigaste libanes. Inredningen är signerad coola London W8 och bland klientelet återfinns diverse Stureplansprofiler och utländska kändisar (enligt uppgift ska Lady Gaga ha besökt restaurangen). Snabbmatsfilialer finns i Östermalmshallen och på Centralstationen.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-212025


Öppettider

Stängt
måntis
09:30 – 23:00
onslör
09:30 – 01:00


Östermalm

Östermalmstorg 31, 114 39, StockholmBeirut Café

Östermalmstorg 31

Till toppen