Plan 4 i NK-huset har hottats upp med inte mindre än tre restauranger och en vinbar, alla med mästerkocken Björn Frantzén vid spakarna. Den eleganta lunchkrogen Bobergs Matsal är flaggskeppet.
Coronaviruset/covid-19Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit?Riktig lyxlunch serverad i anrik miljö och signerad en av Sveriges främsta stjärnkockar.
Pris:
290 kr (medel).
Lunch 290 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Råbiff på hängmörat innanlår med pommes frites, sallad, friterad kapris, inkokta betor, crème på äggula, brynt smör, rå salladslök och persilja. Bakad röding från Jämtland kryddad med nässlor och krasse, serverad med kompott på smörpocherad vit sparris, primörmorötter, spetskål, rädisor och sauce hollandaise.
Bra att veta:De fyra avdelningarna Bobergs Matsal, Nordiska Kantinen, Botanique och Gastons Vinbar har varsin hemsida: bobergsmatsal.se, nordiskakantinen.se, botanique.se och gastonvin.se.
Lokal:
Mellanstor
Vad tycker andra?Betyg 8 av 10 (mat) Di Weekend april -18.
Ferdinand Boberg hette arkitekten som ritade det imposanta NK-huset, och i matsalen som bär hans namn stortrivs lyxlirarna och affärsluncharna i den klassiska miljön med smakfulla Svenskt Tenn-accenter. Här har maten nästan haute cuisine-ambitioner (med priser därefter), och vanliga dödliga shoppare kanske hellre satsar på Nordiska Kantinens snygga brickluncher för dryga hundringen eller de innovativa och moderna salladerna som Botanique blandar till. I Gastons vinbar kan alla ta en paus med ett gott glas chablis och ett smörrebröd, en charkbricka eller en umamimättad tryffelburgare.
Varför går jag hit? Helt enkelt Stockholms bästa fiskrestaurang.
Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.bobergsmatsal.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.