Lantligt franskt i Röda bergen

Hos Byn i Röda bergen hittar du stans matigaste crêpes med vackra namn som La Mon petit canard och La Bergère. Perfekt för dejt eller intima samtal med fincider innanför rocken.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Prisvärda och matiga crêpes, perfekta för en finstämd kväll i gott sällskap.
Pris: 220 kr (medel). Lunch 100 kr (medel).
Typiska maträtter: La Gourmande med strimlad biff, roquefortsås och smörstekta äppelklyftor. La Aberdeen med baconlindad marulksfilé, smörslungad spenat, riven ost och syltad vitlök i hummersås.
Bra att veta: En trappa upp ligger ciderbaren Comptoir du Cidre.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Kök: Franskt
Vin och dryck: Ett 30-tal cidersorter från bouché till cuvée reservée.
Extra information: Håller i ciderprovning tillsammans med företaget Riktig cider.
Familjerestaurang: Ja.
Lunch Tisdag-fredag kl 11.00-13.30.
En sak till: Den som enbart beställer efterrättscrêpe får betala en hundring extra. Det här är en restaurang, inget café.

Byn är ett unikt litet familjedrivet crêperie i Vasastans utkanter. Här känns det faktiskt som att kunskap, tradition och förnyelse möts som det står på hemsidan. På den lilla menyn som stått sig länge finns maffiga matgaletter med ankbröst och bondpotatis eller lammfilé och vitlöksfrästa champinjoner – och för den som orkar förstås smarriga dessertcrêpes med camembert och varm hjortronsylt eller kanelglass och varma körsbär. Allt till humana priser.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-344916


Öppettider

Stängt
tisfre
17:00 – 22:00
lunch
11:00 – 14:00
lör
17:00 – 22:00


Vasastan

Rödabergsgatan 11, 11333, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://info.aos.se/sajter/byn/Startsida.html för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Byn Crêperie & Ciderie

Rödabergsgatan 11

Till toppen