Väloljat och vällagat

Grossistföretaget Di Luca & Di Luca – som ligger bakom olivoljan, pastan, salamin och tomatsåsen du har hemma i skafferiet – driver deli och krog på Söder.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Italiensk kvartersdeli med prisvärd mat och gemytlig slink-in-stämning.
Pris: 195 kr (medel). Lunch 120 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Linguine med venusmusslor, chili, vitlök och körsbärstomater. Torskfilé med ruccola, risotto, getost och citron. Ost- och charkbricka.
Bra att veta: Öppet från frukost till sen kväll.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: Vinlista med fokus på italienskt (givetvis). Många sorter på glas.
Antal viner på glas: 23
Extra information: Aperitivo varje torsdag kl 16.30-18 med gratis antipasti.
Antal sittplatser: 76

Det är svårt att föreställa sig, men för inte så många år sedan fick stockholmarna leta på apoteket om de skulle ha olivolja. Numera är italienska råvaror som bekant vardagsmat i svenska kök, mycket tack vare en ung man som dök upp här på 60-talet med sin Lambrettascooter i högsta hugg: Fernando Di Luca. Genom sina varumärken Zeta och Delizie banade han väg för det överdåd av parmesan, chorizo och tapenad vi numera lever i och aldrig tycks tröttna på. Företagets vattenhål Deli Di Luca är ett trevligt Söderhörn med bistro, café, vinbar och delidisk där maten lagas på samma råvaror som säljs i delin. Givetvis erbjuds även den italienska AW-varianten aperitivo, som blivit supertrendig i Stockholm på sistone.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6440420


Öppettider

Öppet
måntis
07:00 – 22:00
onsfre
07:00 – 23:00
lör
12:00 – 23:00


Södermalm

Folkungagatan 110, 11630, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://www.facebook.com/Deli-Di-Luca-466910293497242/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Deli Di Luca

Folkungagatan 110

Till toppen