Väloljat och vällagat

Grossistföretaget Di Luca & Di Luca – som ligger bakom olivoljan, pastan, salamin och tomatsåsen du har hemma i skafferiet – driver deli och krog på Söder.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Italiensk kvartersdeli med prisvärd mat och gemytlig slink-in-stämning.
Pris: 220 kr (medel). Lunch 130 kr (medel).
Typiska maträtter: Linguine med venusmusslor, chili, vitlök och körsbärstomater. Torskfilé med ruccola, risotto, getost och citron. Ost- och charkbricka.
Bra att veta: Öppet från frukost till sen kväll.
Kök: Italien
Vin och dryck: Vinlista med fokus på italienskt (givetvis). Många sorter på glas.
Antal viner på glas: 23
Extra information: Aperitivo varje torsdag kl 16.30-18 med gratis antipasti.
Antal sittplatser: 76

Det är svårt att föreställa sig, men för inte så många år sedan fick stockholmarna leta på apoteket om de skulle ha olivolja. Numera är italienska råvaror som bekant vardagsmat i svenska kök, mycket tack vare en ung man som dök upp här på 60-talet med sin Lambrettascooter i högsta hugg: Fernando Di Luca. Genom sina varumärken Zeta och Delizie banade han väg för det överdåd av parmesan, chorizo och tapenad vi numera lever i och aldrig tycks tröttna på. Företagets vattenhål Deli Di Luca är ett trevligt Söderhörn med bistro, café, vinbar och delidisk där maten lagas på samma råvaror som säljs i delin. Givetvis erbjuds även den italienska AW-varianten aperitivo, som blivit supertrendig i Stockholm på sistone.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6440420


Öppettider

Stängt
mån
11:00 – 15:00
tisfre
11:00 – 23:00
lör
16:00 – 23:00


Södermalm

Folkungagatan 110, 11630, StockholmDeli Di Luca

Folkungagatan 110

Till toppen