Adriatiskt och egeiskt

Familjen Campogiani har klyvt sitt hemtrevliga italienska kök i två. Medan däggdjur och fåglar möter döden i grytan på Norrtullsgatan fokuserar filialen på Tulegatan på fisk och skaldjur.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Italienska fiskrätter tillagade med rustik finess och hemslungad charm.
Pris: 280 kr (medel).
Typiska maträtter: Tonfiskcarpaccio med citron, olivolja, rucola, selleri och parmesan. Smörstekt sjötunga i vitvinssås.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Inte så lång vinlista. Visst fokus på mousserande.
Extra information: Om du hellre äter djur som gått på torra land, besök systerkrogen Döden i grytan.
En sak till: Det finns lite annat än fisk också, till exempel saltimbocca och kalvlever.

I Hemingways roman berättas om den gamle fiskaren Santiago som kämpar mot en marlin (spjutfisk) långt ute i Golfströmmen. Just den fisken finns inte på menyn på Den gamle och havet, men annars är utbudet av vattenlevande djur gott, från spaghetti alle vongole (givetvis med hemgjord pasta) till helgrillad havsabborre med örter och pancetta. Både maten och lokalen känns genuint italienska och vardagsromantiska med lite ohyvlade kanter.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6615300


Öppettider

Stängt
månlör
17:30 – 24:00
sön
17:30 – 22:30


Tulegatan 27, 11353, Stockholm



Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.dengamleochhavet.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Den gamle och havet

Tulegatan 27

Till toppen