Sibyllegatans grönsaksland

På Doctor Salads matklinik är allt grönt, friskt och nyttigt. Här serveras sallader, smoothies och frukostskålar till Östermalms hälsointresserade lunchare.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Ät upp grönsakerna, annars får du ingen veganbrownie.
Pris: Lunch 120 kr (medel).
Typiska maträtter: Sallad med rödkål, sesamfrön, betor, sötpotatis, grönkål, morot, rostade mandlar och granatäpple. Låda med varmrökt lax, quinoa, morot, rostade solrosfrön, dijondressing m.m.
Bra att veta: Erbjuder också ett femdagars "cleansing"-program för den som tror på sånt.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Merparten av råvarorna är ekologiska. Och inriktningen på grönsaker innebär mindre klimatavtryck.
Vin och dryck: Gröna smoothies, hälsoteeer m.m.
Extra information: Allt på menyn är gluten- och laktosfritt.
Tags: Lunch

Restauranger vars främsta marknadsföringsargument är matens näringsriktighet och nyttighet finns det all anledning att vara skeptisk till – men givetvis är det sant att det är bättre för hälsan att äta färgglada grönsaker och friska blad än till exempel dubbelfriterad dansk kycklingfärs med palmoljedrypande pommes och sweet chili-sås. Doctor Salads kropps- och klimatmedvetna koncept har hållit i flera år och hyllas av bloggare och mediekändisar. Inramningen och förpackningarna är lika fräscht snygga som maten.


Kontaktuppgifter

Telefon

+46735348604


Öppettider

Öppet
månfre
08:00 – 15:00
lör
11:00 – 15:00


Östermalm

Sibyllegatan 29, 114 42, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.doctorsalad.net för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Doctor Salad (lunch)

Sibyllegatan 29

Till toppen