Sibyllegatans grönsaksland

På Doctor Salads matklinik är allt grönt, friskt och nyttigt. Här serveras sallader, smoothies och frukostskålar till Östermalms hälsointresserade lunchare.

Bra att veta! Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Ät upp grönsakerna, annars får du ingen veganbrownie.
Pris: Lunch 120 kr (medel).
Typiska maträtter: Sallad med rödkål, sesamfrön, betor, sötpotatis, grönkål, morot, rostade mandlar och granatäpple. Låda med varmrökt lax, quinoa, morot, rostade solrosfrön, dijondressing m.m.
Bra att veta: Erbjuder också ett femdagars "cleansing"-program för den som tror på sånt.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Merparten av råvarorna är ekologiska. Och inriktningen på grönsaker innebär mindre klimatavtryck.
Vin och dryck: Gröna smoothies, hälsoteeer m.m.
Extra information: Allt på menyn är gluten- och laktosfritt.
Tags: Lunch

Restauranger vars främsta marknadsföringsargument är matens näringsriktighet och nyttighet finns det all anledning att vara skeptisk till – men givetvis är det sant att det är bättre för hälsan att äta färgglada grönsaker och friska blad än till exempel dubbelfriterad dansk kycklingfärs med palmoljedrypande pommes och sweet chili-sås. Doctor Salads kropps- och klimatmedvetna koncept har hållit i flera år och hyllas av bloggare och mediekändisar. Inramningen och förpackningarna är lika fräscht snygga som maten.


Kontaktuppgifter

Telefon

+46735348604


Öppettider

Stängt
månfre
08:00 – 15:00
lör
11:00 – 15:00


Östermalm

Sibyllegatan 29, 114 42, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.doctorsalad.net för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Doctor Salad (lunch)

Sibyllegatan 29

Till toppen