Äta med ögonen

Det gamla tullhuset vid Finlandsfärjorna inrymmer inte bara ett av Stockholms mest populära museer, utan också en högklassig restaurang där grönsakerna regerar.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Kreativ finmat med gröna råvaror i centrum. Och vacker panoramavy över Stockholms inlopp.
Pris: 550 kr (dyrare). Lunch 135 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Helstekt rotselleri med karljohansvamp och valnötter. Ungkalv från Stora Hajdes gård. Mörbakad vitkål med havssallad, ostron och brynt smöremulsion.
Bra att veta: Menyn förändras baserat på dagstillgång på bra råvaror.
Lokal: Stor, gott om plats
Ekologiskt tänk: Uttalat fokus på grönt, ekologiskt och närproducerat. Mer grönsaker och mindre kött.
Lunch Mån-lör kl 11.30-14.00.
En sak till: Kolla även in "Bistro Bread & Wine"
Tags: Foodie Koncept

Det började som ett habilt museifik som mest levde på sin enastående utsikt, men sedan flera år tillbaka styrs Fotografiskas restaurang av stjärnkocken och tv-kändisen Paul Svensson som håller igång ett fräscht och modernt koncept med fokus på grönsaker.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-50900530


Öppettider

Stängt
mån
11:00 – 15:00
tisfre
11:00 – 23:00
lör
17:00 – 23:00


Södermalm

Stadsgårdshamnen 22, 11645, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://www.fotografiska.com/sto/upplev/mat-dryck/middag/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Fotografiska

Stadsgårdshamnen 22

Till toppen