Tullhus med serveringstillstånd

I Skärgården utanför Norrtälje ståtar ön Furusund med anor tillbaka till 1800-talet som åtråvärd viloplats för folk som vill lämna vardagen en stund. På Furusunds Värdshus kan du äta god mat och slappna av fullt ut.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Furusund är en vacker plats och i värdshuset kan man känna historien i väggarna.
Pris: 225 kr (medel). Lunch 225 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Smörstekt hälleflundra. Grillad cheeseburgare. Helrostad blomkål.
Vin och dryck: Ett hyfsat utbud av vita och röda viner, champagne och öl.
Extra information: Anordnar julbord.
En sak till: Smält maten på bästa sätt genom att hyra värdshusets bastuflotte!

Sedan mitten av 1800-talet har ångbåtar lagt till i Furusund, medtagandes solbrända semesterfirare med planer på att vila upp sig i denna kurort. Idel kändisar har frekventerat öns begivenheter, däribland August Strindberg, Astrid Lindgren och Carl Larsson. Furusunds Värdshus var på 1800-talet tullhus, först 1950 började man servera mat. En nutida renovering har fräschat upp lokalerna rejält och medför att den genomsnittlige besökaren mår som en prins/prinsessa. Pluspoäng för de fina vegetariska alternativen på menyn.


Kontaktuppgifter

Telefon

0176-80344


Öppettider

Öppet
måntis
12:00 – 23:00
onstor
12:00 – 00:00
frelör
12:00 – 01:00
sön
12:00 – 23:00


Övriga Stockholm

Furusunds Strandväg 2, 76019, Furusund


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://furusundvardshus.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Furusunds Värdshus

Furusunds Strandväg 2

Till toppen