Tillbaka till Garbos rötter

Scandic har inrett sitt nya Haymarket-hotell i PUB-varuhusets gamla byggnader. Det rosadränkta caféet är en hyllning till 1920-talet och Sveriges största filmstjärna genom tiderna.

Bra att veta! Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Vem skulle inte vilja iklä sig Greta Garbos skor och uppleva ett 20-talscafé?
Pris: 150 kr (ekonomi).
Vad finns på menyn: Våffla med bär, lönnsirap och havssalt från Camargue. Rågbröd med tomat, färskost, oliv och fleur de sel. Vetescones med färskost och marmelad.
Bra att veta: Rökfritt på uteserveringen.
En sak till: Frukost hela dagen.

Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att Gretas, Scandic Haymarkets lilla puffpastej till café, har tagit sitt namn efter Greta Garbo. Det var i de här lokalerna som hon jobbade som butiksbiträde och senare fotomodell på 1920-talet, och det är samma årtiondes estetiska toner Scandic försökt efterlikna med sina rottingmöbler och luftiga atmosfär. Här serveras chiapudding, färska croissanter och mumsiga vetescones för den frukostsugne. Allt är egentligen utsökt, men mest går vi hit för den fantastiska inredningens skull.


Kontaktuppgifter

Telefon

0851726700


Öppettider

Stängt
måntor
07:00 – 20:00
fre
07:00 – 22:00
lör
09:00 – 22:00
sön
09:00 – 18:00


City

Hötorget 13-15, 11157, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/stockholm/haymarket-by-scandic/restaurang-bar/gretas för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Gretas

Hötorget 13-15

Till toppen