Modern klassiker med biblisk mat

I över tjugo år har Halv Grek Plus Turk bebott sitt hörn djupt inne i Östermalms gytter. Här serveras smårätter från östra Medelhavsregionen, framför allt (förstås) Grekland och Turkiet.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? En av Stockholms första och bästa mezekrogar, med stora mått personlighet och variation.
Pris: 270 kr (medel). Lunch 145 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Grillade skalade röda paprikor i olja med pinjenötter och färsk basilika. Manti-dumplings på nötfärs med vitlöksyoghurt och brynt chilismör.
Lokal: Mellanstor
En sak till: Har ett litet och ombonat chambre séparée.

Konstantinopel, numera Istanbul, var huvudstad i det ottomanska riket och under många hundra år den kosmopolitiska centralpunkten i en region präglad av folkvandring i alla väderstreck. Här vidareutvecklades och förfinades det orientaliska köket med råvaror, kryddor och tekniker hämtade från när och fjärran. När Halv Grek Plus Turk tolkar det orientaliska arvet blir det en lång lista kalla och varma meze, allt från oliver till oxfilé, som uppmuntrar till gemensamt delande och plockande över de runda borden. För snabbare luncher finns också filialen Grekturken i K25 på Kungsgatan.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6659422


Öppettider

Öppet
månfre
17:00 – 24:00
lunch
11:30 – 14:00
lör
17:00 – 24:00
sön
17:00 – 21:00


Östermalm

Jungfrugatan 33, 11444, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://http://halvgrekplusturk.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Halv Grek Plus Turk

Jungfrugatan 33

Till toppen