Äkta kinakrog på Östermalm

H.E.L. står för Harbin Engineering Lab och är en modern fusionkrog i regi av Jessica Wang och Ye Tian, båda ingenjörer och matnördar med kinesisk bakgrund. Här serveras autentiska kinesiska rätter i nordiska uppläggningar.

Varför går jag hit? Kinesisk-nordiskt, autentiskt, fantasifullt och opretentiöst.
Pris: 240 kr (medel).
Typiska maträtter: Halstrad hälleflundra med plommonsås. Fläskfilé med söt, sur och kryddig smak. Kyckling med friterad potatis och grönsaker.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 2 av 5 i DN oktober -17. Betyg 3 av 6 i SvD april -17.
Etiketter: Koncept
Vin och dryck: Ett tiotal viner varav hälften på glas.
Antal viner på glas: 5
En sak till: Servicen kan vara rätt så förvirrad ibland.

Harbin är en stad i norra Kina med ungefär lika många invånare som hela Sverige. Namnet betyder "platsen där man torkar fiskenät", och det lokala köket är influerat av närheten till Ryssland. Jessica Wang och Ye Tian har plockat med sig inspiration därifrån och blandar med europeiska influenser till en kosmopolitisk mix med det kinesiska i botten. Rätterna har korthuggna namn som "Tipsy", "Capital Ribs" och "Landscape".


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6636868


Öppettider

Stängt
tislör
16:30 – 22:00


Östermalm

Kommendörsgatan 40, 11458, Stockholm



H.E.L. Restaurant

Kommendörsgatan 40

Till toppen