Japansk inspiration och spänning

Bakom fördragna gardiner ligger Stockholms nya vardagsfinkrog som serverar japansk-nordiska avsmakningsmenyer i vackert minimalistiska uppläggningar.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Nyöppnad och lite hemlig svenskjapan med eleganta avsmakningsmenyer till bra priser.
Pris: 785 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Mjölkko med selleri, äggula och rökt te. Kåldolme med fermenterat ris och bläckfisk. Tartelett med kålrabbi, salvia och tallskott.
Bra att veta: Det finns ett par obokningsbara platser i baren.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 9 av 10 (mat) i Di Weekend december 2017. Betyg 5 av 5 i DN december 2017. Betyg 5 av 6 i SvD november 2017.
Vin och dryck: Vinpaket som matchar kvällens meny, 445 kr.
Extra information: Serverar endast fast meny à 785 kr plus lite extrasnacks.
En sak till: Vissa tycker att portionerna är i minsta laget.

Saori Ichihara har ena benet i det japanska köket och andra i det fransksvenska. Hon började karriären på en traditionell japansk restaurang och har i Sverige jobbat både på Esperanto och Oaxen krog. Nu har hon slagit sig ihop med Barobaos ägare bröderna Kvarnefält och öppnat prisvärd finkrog på Söder. Ichis säsongsinspirerade menyer kallas yushoku, komponeras av lokala råvaror och är små konstverk – både till smak och utseende.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-889130


Öppettider

Stängt
onslör
17:00 – 01:00


Södermalm

Timmermansgatan 38, 11855, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://ichisthlm.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Ichi

Timmermansgatan 38

Till toppen