Jaa-panskt och Peru-fekt

Indiskt? Nej, japansk-peruanskt. I en diskret lokal på Söder möts två avlånga länder som båda har en förkärlek för rå fisk.

Varför går jag hit? Sushi och ceviche i kärleksfull omfamning över Stilla havet.
Pris: 190 kr (medel). Lunch 135 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Misosoppa med lime och rödlök. Sotad tonfisk med vaktelägg. Ceviche. Olika sushikombinationer.
Bra att veta: Portionerna kan vara rätt så små.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Etiketter: Foodie
Vin och dryck: Habilt dryckesutbud med vin, öl, sake och peruansk avec.
Extra information: Testa avsmakningsmenyn för 495 kr.
Antal sittplatser: 50
Ljudnivå: Medelvärde: 71 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Ljudnivå från 70 db till 72 db.

I slutet av 1800-talet utvandrade stora grupper japaner till Peru för att skapa sig ett nytt liv på andra sidan havet. Deras ättlingar har satt stor prägel på det peruanska samhället och förstås även på köket. Den japanskperuanska crossovern kallas nikkei, och produktionsbolaget Indio blir först att presentera de friska, syrliga och havssalta smakerna för stockholmarna. Misosoppa, lime, nigiri, majs, majonnäs och chili leker vackert tillsammans och gläder världsvana smaklökar.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-42062020


Öppettider

Öppet
måntor
11:30 – 22:00
fre
11:30 – 23:00
lör
16:00 – 23:00
sön
17:00 – 22:00


Södermalm

Kocksgatan 52, 116 29, Stockholm



Indio Kitchen

Kocksgatan 52

Till toppen