Jaa-panskt och Peru-fekt

Indiskt? Nej, japansk-peruanskt. I en diskret lokal på Söder möts två avlånga länder som båda har en förkärlek för rå fisk.

Bra att veta! Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Sushi och ceviche i kärleksfull omfamning över Stilla havet.
Pris: 230 kr (medel). Lunch 150 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Misosoppa med lime och rödlök. Sotad tonfisk med vaktelägg. Ceviche. Olika sushikombinationer.
Bra att veta: Portionerna kan vara rätt så små.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: Habilt dryckesutbud med vin, öl, sake och peruansk avec.
Extra information: Testa avsmakningsmenyn för 399/569 kr.
Antal sittplatser: 50
Tags: Foodie

I slutet av 1800-talet utvandrade stora grupper japaner till Peru för att skapa sig ett nytt liv på andra sidan havet. Deras ättlingar har satt stor prägel på det peruanska samhället och förstås även på köket. Den japanskperuanska crossovern kallas nikkei, och produktionsbolaget Indio blir först att presentera de friska, syrliga och havssalta smakerna för stockholmarna. Misosoppa, lime, nigiri, majs, majonnäs och chili leker vackert tillsammans och gläder världsvana smaklökar.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-42062020


Öppettider

Stängt
måntor
11:30 – 22:00
fre
11:30 – 23:00
lör
16:00 – 23:00


Södermalm

Kocksgatan 52, 116 29, Stockholm


Indio Kitchen

Kocksgatan 52

Till toppen