Jaa-panskt och Peru-fekt
Indiskt? Nej, japansk-peruanskt. I en diskret lokal på Söder möts två avlånga länder som båda har en förkärlek för rå fisk.
Små personliga krogar:
Stockholms enda nikkei-krog är inte bara liten och mysig utan också prisvärd – testa avsmakningsmenyn för 495 kr.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Indio Kitchen? Sushi och ceviche i kärleksfull omfamning över Stilla havet.
Pris:
Lunch 159 kr ($$$)
Middag 350-600 kr ($$)
Typiska maträtter: Ceviche ”Clásico” Sejrygg, leche de tigre, rocotochili och choclo blanco Ceviche ”Leche de tigre” Smörkokta räkor, bläckfisk, sej, leche de tigre och rostad canchamajs Tonfisk "Sashimi" Halstrad tonfisk med ponzudressing, cassavarot, Nikkei soja Hjort "Carpaccio" Tatakihalstrad hjort, rocotoemulsion, soja och friterad palsternacka
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Vad tycker Google? Betyg 4.5 av 5.
Vin och dryck: Vin, öl, sake och peruansk avec.
Extra information: Även på Horntullstrand 3
Antal sittplatser: 50
I slutet av 1800-talet utvandrade stora grupper japaner till Peru för att skapa sig ett nytt liv på andra sidan havet. Deras ättlingar har satt stor prägel på det peruanska samhället och förstås även på köket. Den japanskperuanska crossovern kallas nikkei, och produktionsbolaget Indio blir först att presentera de friska, syrliga och havssalta smakerna för stockholmarna. Misosoppa, lime, nigiri, majs, majonnäs och chili leker vackert tillsammans och gläder världsvana smaklökar.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-42062020
Öppettider
Stängt
mån–tor
17:00 – 22:00
fre
16:30 – 23:00
lör
16:30 – 23:00