Välhumlat och välbesökt

Liten, retroinredd och oftast fullproppad lokal där den skäggiga och kreativa Södercrowden får sitt lystmäte av matiga New York-mackor och hantverksöl från små Stockholmsbryggerier.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Katarina Ölkafé? Prova närproducerad öl från minimärken och smaska på köttiga mackor.
Pris: 115 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Hemlagad pastrami serverad på kryddat rågbröd med senap, surkål och ogórki. Grillad sandwich serverad på kryddat rågbröd med portabello, hemlagad kimchi, koriander, majonnäs och senap. Amerikansk makaron- och cheddarostgratäng toppad med persilja och rostade brödsmulor.
Bra att veta: Ingen bordsbeställning.
Kök: Amerika
Vin och dryck: Öl, öl, öl. Massor av öl från mikro-, nano- och pikobryggerier i 08-området. Och ett par flaskor vin.
Extra information: Personalen är "sköna" snarare än serviceproffs och kan ibland glömma bort gäster som inte är stammisar.
Lunch: Samma meny både dag och kväll.
En sak till: Vann DN:s Gulddrake år 2015 i budgetkategorin.

Var det någon som sa "hipster"? Om ett ölsjapp för Ekenkisar fick ihop det med en judisk New York-deli och födde ett barn mitt i Sofo skulle det vara Katarina Ölkafé. (För sjutton, de stavar till och med kafé med K.) Från kranarna och flaskorna skummar öl från Södra Maltfabriken, Fjäderholmarnas bryggeri, Gamla Enskede bryggeri och andra små och pyttesmå bryggare medan matmenyn är centrerad runt den rejäla amerikanska pastramimackan.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6446443


Öppettider

Stängt
måntis
16:00 – 00:00
onsfre
14:00 – 00:00
lör
12:00 – 00:00


Södermalm

Katarina Bangata 27, 116 39, StockholmKatarina Ölkafé

Katarina Bangata 27

Till toppen