Det trivsamma slakteriet

Det går att äta bra kött utan att bli skinnad. Hos Köttmästarn kan karnivoren botanisera bland förstklassiga oxfiléer, salsiccior och burgare, och fortfarande ha råd med en finöl till.

Varför går jag hit? Kvalitetskött till budgetpriser, både över disk och på tallrik, i avslappnad vardagsmiljö.
Pris: 260 kr (medel). Lunch 120 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Ryggbiff med blandsallad, pommes, bearnaise och rödvinssky. Långkokt oxchili med guacamole, gräddfil, salsa fresca, koriander och nachos.
Bra att veta: Bordsbokning endast för större sällskap.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Allt kött kommer enligt utsago från "snälla bönder som värdesätter ekologi och miljö".
Vin och dryck: Liten men vässad vinlista. Ölsortimentet tillfredsställer maltfetischisten.
En sak till: Färdiga middagspaket för hemmalagning säljs under namnet Helgkassen.

Håller köttrenden på att mattas av? Vem vet. Inne på Köttmästarn är det i alla fall business as usual. Grills före detta bakficka är ständigt proppfull av kött och blod, såväl i form av stekar och korvar i den prunkande disken som i mänsklig skepnad på kö för att smörja kråset vid något av långborden eller handla med sig hem. Köttmästarns idé är lika rättframt enkel som dess namn – prima kvalitetskött till bra priser.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-12211212


Öppettider

Öppet
måntor
16:00 – 23:00
fre
17:00 – 01:00
lunch
11:00 – 14:00
lör
12:00 – 01:00
sön
16:00 – 23:00


City

Tegnérgatan 32, 11359, Stockholm



Köttmästarn

Tegnérgatan 32

Till toppen