Blommor och champagne

Café, krog, bar och trädgårdsbutik på vattnet vid Norr Mälarstrand. Prunkande växtprakt, fin utsikt och hbtq-vänlig atmosfär.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Många krogar har sommarstängt. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Lata och romantiska sommardagar tillbringas bäst på bryggan med något gott att dricka.
Pris: 230 kr (medel). Lunch 170 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Fisk- och skaldjursgryta av torsk, lax och handskalade räkor, serverad med vitlöksbröd och örtaioli. Dillstekt strömming med brynt smör, rårörda lingon och tranbär samt fänkålsknäcke. Örtbakad majskyckling med smörslungade vårprimörer (färskpotatis, betor, sparris och ramslök) och champagnesås.
Bra att veta: Endast drop-in, men antalet platser är över 700(!).
Ekologiskt tänk: Använder i stor utsträckning ekologiska råvaror.
Extra information: Köp Mälarpaviljongens eget rosévin och bidra till Regnbågsfonden som arbetar för hbtq-personers rättigheter världen över.
Antal sittplatser: 700

Cafébyggnaden och paviljongen uppfördes 1943 och har med tiden byggts ut med tre rymliga och blomstrande flytbryggor i Riddarfjärdens glittrande vatten. Här är lummigt, soligt och semesterlojt med blandad publik. Maten är klassiskt svensk (toast Skagen, caesarsallad, gravlax, burgare) och inte märkvärdig – hit kommer man främst för att guppa trivsamt på böljorna, sippa på ett glas rosé och njuta av sommarkväll och trevligt sällskap. Säsongsprogrammet är fullspäckat med hattparad, söndagsjazz, artistuppträdanden, modern dans, dragshows och DJ:s.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6508701


Öppettider

Stängt
månsön
11:00 – 01:00


Kungsholmen

Norr Mälarstrand 64, 121 49, StockholmMälarpaviljongen

Norr Mälarstrand 64

Till toppen