Grönt i förorten

Allt bättre restauranger börjar göra sig hemmastadda söder om Söder. Gamla Enskede kan komma att bli belägrat av såväl hungriga vegetarianer som charkentusiaster när ryktet om Matateljén väl sprids.

Varför går jag hit? Mellanrätter med fokus på det gröna i en annorlunda miljö.
Pris: 350 kr (lite dyrare). Lunch 130 kr (medel).
Typiska maträtter: Picklade rädisor, majrova, linfrökex, färskost och smörgåskrasse. Sotad grön sparris, spenat, kokt ägg, salta mandlar, muskot och granskott.
Bra att veta: Mellanrätterna är inte så stora, räkna med 4-6 rätter för att bli nöjd.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Fokus på grönsaker ger mindre påverkan på klimatet.
Vad tycker andra? Betyg 4 av 6 i SVD juli 2017, Betyg 2 av 5 i DN mars 2017. Betyg 4 av 5 i Metro februari 2017.
Extra information: Arrangerar även matlagningskurser och catering.
En sak till: Take away-rätter och charkprodukter finns att köpa med sig.

Vegetarisk matlagning blir allt hetare. Och det är en logisk trend. Vegetarisk kost är ju inte bara bättre för våra kroppar och för våra samveten utan även för vår planet. Gänget bakom nya Sandsborg-krogen Matateljén har således tagit fram en mellanrättsmeny som till större delen bygger på kål, syltade citroner, butternutpumpa, svartrot och linser. Den som vill äta protein kan beställa in charkuterier och ostar eller satsa på den gravade regnbågsforellen. Men frågan är om det behövs. Smakerna på grönsakerna är så finessrika och i vissa fall skruvade att inte ens den mest blodbesatte köttätaren har fog att klaga.


Kontaktuppgifter

Telefon

070-9810066


Öppettider

Öppet
onslör
11:30 – 22:00
sön
11:30 – 16:00


Övriga Stockholm

Stora Gungans väg 7, 11231, Enskede



Matateljén

Stora Gungans väg 7

Till toppen