Ät med Andy Warhol

Museicaféer kan vara sorgliga historier som mest serverar torra baguetter och blaskigt kaffe, men på Moderna håller maten nästan lika hög profil som konsten. Lunchmenyn serveras kl 11-14 och under hela eftermiddagen finns ett utbud mindre rätter samt en välbesökt kaffebar.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Moderna Museet (lunch)? En av stans bästa museirestauranger, med fräsch lunch och lika fräsch utsikt.
Pris: Lunch 120 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: BBQ-biff med rotfrukter och stjärnanischutney. Nattbakad grissida med äppelmos och pepparrot. Fisk- och skaldjurslasagne med sotad citron.
Bra att veta: Endast öppet för lunch.
Ekologiskt tänk: Satsar i största möjliga mån på närodlat och ekologiskt.
Vin och dryck: Bra utbud vin och öl för lyxluncharen.
Lunch: Dagens rätt och flera mindre alternativ.
En sak till: På fredagar är baren Moderna Bar öppen kl 17-23 i samband med vernissager och andra event.
Tags: Brunch Lunch

Modernas restaurang erbjuder nordiska smaker och finstämd vy över Djurgården. Restaurangen drivs av Malin Söderström, som utsågs till Årets krögare 2014 och har tunga meriter från kocklandslaget och Nobelmiddagen i bagaget. I dagens rätt ingår en prunkande buffé med varma och kalla tillbehör, och det finns alltid flera mindre alternativ för den som bara vill ha något lätt. På helgerna dukas det upp till brunch – med våffeljärn.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-52023613


Öppettider

Stängt
tis
11:00 – 19:00
onssön
11:00 – 17:00


Östermalm

Exercisplan 4, 11149, Stockholm


SyskonrestaurangerModerna Museet (lunch)

Exercisplan 4

Till toppen