Restaurangen är permanent stängd.

STÄNGT - En vänlig grönskas rika dräkt - Permanent stängt!

Fabrique tar över! Det blir Lotta och David Zetterström, grundare av bagerikedjan Fabrique, som tar över. - Namnet Oaxen lär vara en förvrängning av "Ohagsön", efter de rysningar av obehag som den klippiga ön framkallade hos förbipasserande. På krogen vid Beckholmen är dock rysningarna av rakt motsatt slag. Är detta Sveriges bästa restaurang?

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Oaxen Krog? Fine dining med omsorg om varje detalj, stark lokal prägel och långtgående ekotänk.
Pris: 1750 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Havskräfta, syrad ämnesgurka och sås på grillade enbär. Svensk anka, skogskapris, fänkålsfrön, slånlav och kalvdans med gröna enbär.
Bra att veta: Permanent stängt! Nya ägare kommer ta över....
Ekologiskt tänk: Omfattande satsning på närproducerat och ekologiskt hållbart. Tar begreppet närodlat till en ny nivå när örter och kryddor man använder växer vilt på Djurgården och plockas av personalen själva.
Vad tycker andra? Betyg 10 av 10 i Di Weekend juli 19.
Vin och dryck: Menyerna ackompanjeras av vin- eller juicepaket. Samarbete med små utvalda vingårdar i Europa.
Extra information: Har två stjärnor i Guide Michelin.
Antal sittplatser: 35
En sak till: Missa inte backfickan Oaxen Slip med nordisk bistromat till plånboksvänliga priser.

När Oaxen flyttade från sin skärgårdsö in till stan var hajpen att likna vid Ingmar Bergmans återkomst till de svenska teaterscenerna under 1990-talet. Alla, precis alla, kom med oreserverade hyllningar och den som till äventyrs dristade sig till ett negativt ord slängdes ut i kylan och förbjöds att någonsin mer yttra sig i ämnet. Men – precis som Bergman lever Oaxen Krog upp till myten. Sex- och tiorättersmenyerna är perfekt gestaltade föreställningar där smak, textur, uppläggningar, service och tajming samspelar hela vägen fram till den ljuvaste katharsis.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-55153105


Öppettider

Stängt
mån
11:00 – 16:00
tisfre
11:00 – 23:00
lör
12:00 – 00:00
sön
12:00 – 22:00


Övriga Stockholm

Beckholmsvägen 26, 11521, StockholmOaxen Krog

Beckholmsvägen 26

Till toppen