Populärt och anrikt häng

Den smygande känslan av medlemsklubb för invigda finns kvar, men också den berömda avslappnade charmen, det trivsamma sorlet och den snitsiga maten.

Varför går jag hit? Rejäl bistromat med twist och chans att sikta en och annan stjärna i vimlet.
Pris: 260 kr (medel).
Typiska maträtter: Ångkokt röding med vitsparris, luftig hollandaise och Älvdalsrom. Hamburgae på shortribs, högrev och bringa. Havsabborre i thailändsk stil.
Bra att veta: Det råder delade meningar om servisen – charmigt egensinnig eller lite dryg?
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN maj -19.
Antal sittplatser: 40
Ljudnivå: Medelljudnivå: 76 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Övrigt: Hög volym av musik och prat. Ljudnivå från 72 db till 80 db.
En sak till: Trångt, stojigt och svårt att få bord.

Döpt efter två väldigt olika män med samma initialer – den blåblodige globetrottern Per Adolf von Rosen och grundaren av Gula Tidningen Peter Ahlm – har vattenhålet på Riddargatan hållit stilen och dragit till sig kändisar och wannabes i 30 år. Under nittiotalet var krogen lekplats för kulturelefanter som Klas Östergren, Stig Larsson och Mauro Scocco, och idag är stammisstocken fortfarande stor, stämningen fortfarande stimmig och menyn fortfarande rustikt husmanskostig med influenser från Asien.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6110845


Öppettider

Öppet
månsön
17:00 – 24:00


Östermalm

Riddargatan 8, 11435, Stockholm




PA & Co

Riddargatan 8

Till toppen