Folklig fågel med historia

Stora hallen har höga träpaneler och mäktigt sorl medan Linnematsalen lite längre in bjuder på lugnare stadshotellsnostalgi och stora portioner. På Pelikan har söderkisar och skönandar svingat bägare i många år.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Pelikan? Klassisk ölhall med genuin Söderstämning, vällagad husmanskost och reko personal.
Pris: 250 kr (medel). Lunch 179 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Svampfyllda kroppkakor med brynt smör och spenat. Köttbullar med gräddsås, saltgurka och rårörda lingon. Fläsklägg med rotmos och tre sorters senap.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN nov -19.
Vin och dryck: Vinsortimentet är bra men öl- och snapsutbudet bättre.
Antal sittplatser: 200
En sak till: Köttbullarna är sägenomsusade och kolossala.

Pelikan är hippt genom att inte vara hippt. Eller så är det bara tiden som har hunnit ifatt. Tryggt vilande på rötter som sträcker sig ända ner till 1600-talet har man år efter år enträget lyft fram den svenska husmanskosten och all dess kärva charm. Och nu har man hamnat sällsynt rätt – inget kan väl vara mer fashionabelt bland bostadsrättsinnehavarna på Blekingegatan med omnejd än hemsyrade grönsaker, övernattenbakat fläsklägg och saltsill som spolats med vatten i fjorton timmar? Men Pelikan tycks ta trenderna med ro och ladda för ytterligare sekel av matglädje.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-55609090


Öppettider

Öppet
måntor
11:30 – 00:00
frelör
11:30 – 01:00
sön
11:30 – 00:00


Södermalm

Blekingegatan 40, 11662, Stockholm


Syskonrestauranger
Pelikan

Blekingegatan 40

Till toppen