Brygder, mixturer och dekokter

Drinkar till maten? Varför inte. I Pharmariums anrika apotekslokal i Gamla stan ordineras unika cocktails till smårätterna.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Småknasig miljö, omtänksam personal och nyskapande kombinationer av mat och dryck.
Pris: 350 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Tartar på nöt, soyapicklad shiitakesvamp , puffat vildris, shisokrasse, rökt märgmajonnäs, picklad rödlök och rosépeppar. Citrongravad strömming med tomatbrynt smör, dill och surdegsbröd.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Cocktails, cocktails, cocktails. Och mikrobryggeriöl och några utvalda viner.
Antal sittplatser: 50
En sak till: Pharmarium serverade mellanrätter redan 2014 och kan alltså ha startat trenden som ALLA numera följer.

Pharmarium är stajlat av samma designbyrå som ligger bakom likaledes konceptuella Brasserie Le Rouge och Griffins' Steakhouse. Den här gången bygger storytellingen på historien om Sveriges första allmänna apotek som öppnade på adressen år 1575. I loggan syns ormen omfamna Asklepiosstaven, väggarna är prydda av små trälådor med kuriösa lappar och på menyn finns inte mat och dryck utan ”substantia” och ”spirituosa”. Den flytande avdelningen är Pharmariums huvudnummer – de hemkomponerade drinkarna bär namn som Amortentia och Demon Cleaner, och matchas med maträtter i mellanstorlek.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-200810


Öppettider

Stängt
måntis
17:00 – 23:00
onstor
16:00 – 00:00
frelör
15:00 – 01:00
sön
17:00 – 23:00


Gamla Stan

Stortorget 7, 11129, StockholmPharmarium

Stortorget 7

Till toppen