Med hopp om en italiensk kväll

Restauranger på Drottninggatan ska man alltid tänka två gånger innan man går in på, men Esperanza styr långt bort från turistfällorna och serverar sin risotto, bistecca och sgroppino med den italienska fanan hissad högt.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Familjär, mysig och ambitiös italienare mitt i City.
Pris: 280 kr (medel). Lunch 112 kr (medel).
Typiska maträtter: Ravioli fylld med långkok på lamm och rödbetor med getostsås. Espressomarinerad och grillad oxfilé med ruccola, parmesan och rosmarin. Torskrygg med svartkål, vitlök och färska tomater.
Bra att veta: Som på många andra italienska restauranger beställer gästen tillbehör separat. Ser man inte upp kan priset dra iväg.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Utmärkt urval vin och andra ädla drycker. Producerar sitt eget vin i samarbete med en toskansk vinmakare.
Extra information: Lite 90-tals känsla på inredningen.
Lunch Mån-Fre 11-13.45. Avhämtning 89 kr.
En sak till: Har 50 sorters grappa.

Fina råvaror, genuint matlagningskunnande, stora portioner och passionerad personal som verkligen tar hand om sina gäster – svårare än så behöver det inte vara. På Esperanzas matsedel finns naturligtvis italienska klassiker som pasta vongole, lammfilé med citron och tirami su, men också lite ovanligare anrättningar som espressomarinerad oxfilé och anka med rotfruktssallad. Trerättersmenyn för 495 kr är prisvärd.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6127024


Öppettider

Stängt
månlör
17:00 – 24:00
lunch
11:00 – 13:30
sön
lunch
11:00 – 13:30


City

Drottninggatan 77, 114 20, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://restaurang-esperanza.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Restaurang Esperanza

Drottninggatan 77

Till toppen