En reko räkkrog

Restaurang Räkans flytt från Göteborg till Stockholm lär inte ha gjort många västkustbor glada. Men här i huvudstaden rycker det desto mer i smilgroparna.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Restaurang Räkan? För att äta skaldjur. Och för att leka med maten.
Pris: 275 kr (medel). Lunch 175 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Toast Skagen med plocksallad, Kalixlöjrom och smörstekt toast. Chili- och citronmarinerad minibläckfisk med grillad paprika och kokt potatis. Torskrygg med jätteräkor, whiskysås och ungsbakad potatis
Bra att veta: Den vegetariska rätten är densamma, vare sig det är lunch eller middag. Borde ha varierats bättre.
Extra information: På gamla Göteborgsrestaurangen har kändisar som Freddy Mercury, Mel Gibson och Kiss smörjt kråset.
En sak till: Räkfrossa finns tillgänglig på helgmenyn för den som bokar tre dagar i förväg.

Skaldjursrestauranger är sällsynta varelser i Stockholm. Restaurang Räkan är därför ett välbehövligt nytillskott, och det skadar ju inte att restaurangen "importerats" från landets fiskhuvudstad Göteborg. Här serveras klassiker som hummersoppa, skaldjursgryta och torskrygg, men mer än något annat är det den säregna inredningen och de radiostyrda räktrålarna som guppar fram till borden via den vattenfyllda bassängen som agerar dragplåster. Ett skojigt sätt att förhöja restaurangupplevelsen. Maten håller överlag god standard, även om recensionerna varit blandade.


Kontaktuppgifter

Telefon

0852240888


Öppettider

Stängt
måntor
17:00 – 00:00
frelör
16:00 – 01:00
sön
17:00 – 00:00


Vasastan

Vasagatan 23, 11120, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://rakan.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Restaurang Räkan

Vasagatan 23

Till toppen