Ekologisk spänning

Sparsmakade, estetiska, seriösa Volt är en ultramodern finkrog med naturnära prägel. Här sker inget slumpmässigt och ibland travar kocken själv ut och serverar.

Varför går jag hit? Egensinnig och ekologisk finbistro för foodies.
Pris: 710 kr (prisvärt).
Typiska maträtter: Grön sparris, färsk vitlök, filmjölk. Rödingrom, rotfrukter, torkad fänkålsdill. Sallat, kyckling, vresros.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Naturnära årstidstänk genomsyrar hela konceptet. Minst hälften av råvarorna är alltid KRAV-märkta.
Vad tycker andra? Betyg 9 av 10 Di Weekend jan. -18, Betyg 5 av 6 i SVD mars 2017. Betyg 5 av 5 i DN januari 2016.
Vin och dryck: Noggrant uvalda viner, mikrobryggd öl och cider från Skå på Ekerö. Serverar framför allt naturviner.
Extra information: Serverar enbart fasta menypaket. Fyra rätter 625 kr, sex rätter 765 kr.
Antal sittplatser: 32
Inredningsdesign: Missa inte smörgåstapeten på toaletten.

Volt började som finkvarterskrog och har på några år avancerat ända upp till Michelinnivå. Idén grundar sig i en ambition att förfina bistron med respekt för naturen. Välj bland menypaket som utan krystade förklaringar presenterar ingredienserna: kummel, krondill, hjärta, syrad grädde, blåmussla, fänkål och så vidare. Köket jobbar nära naturen med råvaror från skog, hav och åker, flera från Uppland. Vinerna är genomgående naturviner och den som frågar kan få en personlig historia om bonden bakom vinet eller keramikern som drejat soppskålen.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6623400


Öppettider

Öppet
tislör
18:00 – 24:00


Östermalm

Kommendörsgatan 16, 11448, Stockholm



Restaurang Volt

Kommendörsgatan 16

Till toppen