Färsk italienare med ädel stamtavla

Behöver Stockholm ännu en italiensk restaurang? Kanske inte, men om några ändå kan sägas ha gjort sig förtjänta av utrymmet så är det familjen Montanari som drivit krogar i stan sedan 1971.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Adria? Klassisk italiensk mat med nutida smakjusteringar har alltid en plats i Stockholms krogliv.
Pris: 270 kr (medel). Lunch 140 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Spaghetti gragnano med musslor, vongole, bläckfisk, pilgrimsmusslor, tomat, bottarga och örter. Bräserat kalvlägg med saffran, soffritto och gremolata.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? "Får icke missas" säger DN och ger betyg 4 av 5 i januari 2017. Betyg 4 av 6 i SVD maj, -17.
Vin och dryck: Okej utbud. Finns vinpaket.
Familjerestaurang: Ja.
Lunch: Två rätter varav en pasta, plus några "veckans rätter". 125-145 kr.
En sak till: Testa den hemgjorda glassen.

Italienarfamiljen Montanari har länge haft en Gudfader-lik status i Stockholms krogliv med tidigare restauranger som Martini, Capri och Invito. Montanari drev även Stockholms bästa gelateria, Montis i Gallerian, innan man oförklarligt packade ihop pinalerna och lämnade plats åt Dunkin' Donuts. Nu gör familjen nystart med Ristorante Adria där man bland annat serverar pasta med bräserat vildsvin och bläckfisk. Recepten stammar från gamla anor, men har moderniserats en aning. Pålitlig och smakrik mat är det alldeles oavsett.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-150080


Öppettider

Öppet
mån
tistor
17:00 – 23:00
frelör
17:00 – 00:00


Vasastan

Tulegatan 10, 114 53, Stockholm



Adria

Tulegatan 10

Till toppen