Kryddoft på Karlbergsvägen

Har bytt namn till Gossip Vasastan. Ultimat är restaurang nummer fem i bröderna Hassans Shanti-imperium, och enligt dem själva den sista. Här serveras bengalisk festmat, tillagad precis som i brödernas barndom.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Shanti Ultimat? Genuin bengalisk bankett för foodies och andra livsnjutare.
Pris: 220 kr (medel).
Typiska maträtter: Bengalisk kyckling med färska örter. Kacchi biryani – papayamarinerat och ångkokt lamm med potatis och cashewnötter. Grönkålsdolmar med citrusdoftande torskrygg och rostad paprikacrème.
Bra att veta: Kan bli lite stökigt när det är mycket folk fredag och lördag. En del får sin mat snabbt, andra får vänta.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Fokus på ekologiska, KRAV-märkta och närproducerade råvaror.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN augusti 2016. Betyg 5 av 6 i SvD oktober 2016.
Kök: Asien
Vin och dryck: Bra utbud av vin, mycket ekologiskt och fairtrade.
Familjerestaurang: Ja.
Inredningsdesign: Eva-Jo Hancock.
En sak till: De övriga Shanti-restaurangerna är Classic, Soft Corner och Gossip på Södermalm samt Touch of Bengal i Vasastan.

Shanti Ultimat presenterar sin matfilosofi på samma sätt som italienska krogar brukar göra: Allt är lagat från grunden, precis så som mamma gjorde. Här är det autentisk bengalisk finmat för hela slanten, inspirerad av bröllop och gästabud i Bangladeshs huvudstad Dhaka. Mycket vegetariskt, mycket ekologiskt, inga kompromisser – till och med kryddorna är malda på plats. Den som vill ha hela upplevelsen rekommenderas att testa avsmakningsmenyn à sex rätter för 600 kr.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-322737


Öppettider

Stängt
månsön
17:00 – 22:00


Vasastan

Karlbergsvägen 70, 113 35, Stockholm
Shanti Ultimat

Karlbergsvägen 70

Till toppen