Kryddoft på Karlbergsvägen

Ultimat är restaurang nummer fem i bröderna Hassans Shanti-imperium, och enligt dem själva den sista. Här serveras bengalisk festmat, tillagad precis som i brödernas barndom.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Genuin bengalisk bankett för foodies och andra livsnjutare.
Pris: 220 kr (medel).
Typiska maträtter: Bengalisk kyckling med färska örter. Kacchi biryani – papayamarinerat och ångkokt lamm med potatis och cashewnötter. Grönkålsdolmar med citrusdoftande torskrygg och rostad paprikacrème.
Bra att veta: Kan bli lite stökigt när det är mycket folk fredag och lördag. En del får sin mat snabbt, andra får vänta.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Fokus på ekologiska, KRAV-märkta och närproducerade råvaror.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN augusti 2016. Betyg 5 av 6 i SvD oktober 2016.
Kök: Indiskt
Vin och dryck: Bra utbud av vin, mycket ekologiskt och fairtrade.
Familjerestaurang: Ja.
Inredningsdesign: Eva-Jo Hancock.
En sak till: De övriga Shanti-restaurangerna är Classic, Soft Corner och Gossip på Södermalm samt Touch of Bengal i Vasastan.

Shanti Ultimat presenterar sin matfilosofi på samma sätt som italienska krogar brukar göra: Allt är lagat från grunden, precis så som mamma gjorde. Här är det autentisk bengalisk finmat för hela slanten, inspirerad av bröllop och gästabud i Bangladeshs huvudstad Dhaka. Mycket vegetariskt, mycket ekologiskt, inga kompromisser – till och med kryddorna är malda på plats. Den som vill ha hela upplevelsen rekommenderas att testa avsmakningsmenyn à sex rätter för 600 kr.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-322737


Öppettider

Stängt
månsön
17:00 – 23:00


Vasastan

Karlbergsvägen 70, 113 35, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.shanti.se/ultimat för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Shanti Ultimat

Karlbergsvägen 70

Till toppen