Sayan Isaksson öppnar nya Shibumi
När Shibumi slog upp portarna för tio år sedan var det något helt nytt för Stockholm. Kocken Sayan Isaksson var en av de första att introducera den japanska izakaya-traditionen i staden – ett avslappnat sätt att äta och dricka där fokus ligger på gemenskap och generositet.
Nu, ett decennium senare, är Shibumi tillbaka i ny skepnad. Gästerna kommer att känna igen sig i flera av husets klassiker, men menyn bjuder också på spännande nyheter för den som vill utforska vidare.
– ”Mycket har hänt på tio år men min kärlek till den här typen av generös och inkluderande matlagning är densamma. Nya Shibumi innehåller några av klassikerna men också nya rätter att utforska,” säger Sayan Isaksson. Med sitt återtåg på Stockholms krogscen markerar Shibumi ännu en gång att izakaya är här för att stanna – både för finsmakaren och för den som vill upptäcka något nytt i ett välkomnande format.