Gastrologiks opretto bakficka (Stängt!)
Gastrologiks bakficka Speceriet har tyvärr stängt premanent! -- Speceriet är Gastrologiks avspända lillasyster där man slipper boka en månad i förväg. Hit går man ensam för en bit käk eller tillsammans med kollegorna på afterwork.
Varför ska jag välja Speceriet? Stilsäker bakficka med lika delar nordisk elegans och kvartersgemyt.
Pris:
Lunch 135 kr ($$)
Middag 320-420 kr ($$$)
Typiska maträtter: Makrill, ägg, potatis, pepparrot, brynt smör. Lamm, vårvitlök, nässlor, citron. Sparris från Gotland, grillat smör, kajplök.
Bra att veta: Gastrologiks bakficka Speceriet har tyvärr stängt premanent!
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Naturnära kök och ekotänk.
Vad tycker Google? Betyg 4.5 av 5.
Vin och dryck: Ekologiskt, väl avvägt. Mikrobryggeriöl.
Antal sittplatser: 30
Lunch: Tisdag-fredag 11.30-14.
En sak till: Som alltid med mellanrätter kan priset lätt bli högt för den hungrige.
Tags:
Foodie Lugnt och skönt
De flesta finrestauranger har en bakficka (för att överhuvudtaget kunna gå runt ekonomiskt), och vägg i vägg med Michelinkrogen Gastrologik ligger Speceriet – en högklassig kvarterskrog med väl valda råvaror och spännande smaker. Här serveras mellanrätter med ena benet i nordisk tradition och andra i kosmopolitisk nutid. Menyn ändras hela tiden beroende på årstider och leveranser. Hög kvalitet, avspänd känsla och vardagstrivsel – "och framför allt jävligt gott" som de själva säger.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-6623060
Öppettider
Öppet
tis–tor
17:00 – 00:00
fre
17:00 – 01:00
lör
17:00 – 01:00