En reko söderkis

Vart ska vi gå? Alla ställen är för fullpackade, för tråkiga, för dyra, för überhippa, för tomma, för långt bort, för skräniga... Vi vill ju bara få något gott i magen, ta en kall öl och ha trevligt. Jo, jag vet! Vi går till Östgötakällaren.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Östgötakällaren? Stora portioner rustik husman, spännande ölsorter och omtänksam service.
Pris: 210 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Wienerschnitzel på klassiskt vis med pommes frites, citron och kapris. Skomakarlåda (utskuren biff med bacon, gräslök och potatismos).
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Fokus på öl med stort sortiment både på fat och flaska. Ett tjugotal olika viner.
Extra information: Fisk- och vegorätterna kan vara lite sådär.
Antal sittplatser: 60
En sak till: Man går kanske inte hit för maten enkom.

Östgötakällaren ligger mitt i Sofo men struntar högaktningsfullt i alla trender. Här har maten och konceptet stått sig sedan öppningen 1986: hjärtlig kvarterskrogsmiljö med god öl och husmanskost från Skandinavien och Centraleuropa till facila priser. Wienerschnitzel, slaktartallrik och ugnsstekt helt fläsklägg av monumentala proportioner med surkål och knödel sköljs ner med skummande klunkar Maredsous och ofiltrerad Pilsner Urquell. Pålitligt, vänligt och prisvärt med väldigt hög lägstanivå.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6432240


Öppettider

Stängt
månfre
16:00 – 00:00
lör
16:00 – 01:00
sön
16:00 – 00:00


Södermalm

Östgötagatan 41, 11625, Stockholm


SyskonrestaurangerTips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.ostgotakallaren.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Östgötakällaren

Östgötagatan 41

Till toppen