För Odengatans alla barflugor

Långlivade Storstad ligger strategiskt placerat och har alltid lyckats locka både Vasastans- och Östermalmspublik. Många kommer hit för barhänget, andra för bistromaten.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Modern klassiker med kvartersbistrokänsla, sympatisk service och ovanligt bra dryckesutbud.
Pris: 245 kr (medel).
Typiska maträtter: Kalvfilé med syrade trattkantareller, dijon- och honungscrème, pepparrot, äpple och mandelpotatis. Citron- och vitlöksgrillad marulk med beurre blanc på vinteräpplen, löjromsvinaigrette och körsbärspotatis.
Bra att veta: Köket kan vara ojämnt, särskilt under lugna kvällar när det inte är så mycket gäster.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Bra utbud vin, öl och drinkar.

Storstad var en såpopera som sändes i SVT i början av 90-talet. Några år senare öppnade restaurangen med samma namn som blev Vasastans trendigaste vattenhål för medie- och finansfolk med smak för det goda livet. Numera är stämningen lugnare och mer kvarterskrogsaktig även om den långa och välsorterade baren fortfarande inbjuder till aw och nattsudd. Klassisk bistrostil präglar både matmenyn och inredningen – vitkaklade väggar och böjträstolar kombineras med sparris, konfiterad fläsksida och chokladmousse. Det är kompetent, trevligt, lagom hippt och väldigt stockholmskt.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6733800


Öppettider

Stängt
mån
16:00 – 24:00
tistor
16:00 – 01:00
frelör
16:00 – 03:00


Vasastan

Odengatan 41, 113 51, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.storstad.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Storstad

Odengatan 41

Till toppen