Mångsidig brasseri-briljans

Taverna Brillo har öppnat sina dörrar med nu i en helt ny tappning! I köket står Stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson och Svenska Brasseriers verksamhetschef Thomas Mortensen har utformat en ny Taverna Brillo upplevelse.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Stjärnkockar, franskt och Stureplan. Vad kan gå fel?
Pris: 360 kr (lite dyrare). Lunch 195 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Lammstek ”moussaka”. Aubergine, tomat, lammsky och Timjan. Osso Bucco ”Maghreb”. Brässerat kalvlägg, tomat, citrus och marockanska kryddor. Bouillabaisse royal havskräftor, blåmusslor, jätteräkor, kammussla, piggvar, havsabborre. Linguini med skaldjur tomat, harissa och citron.
Bra att veta: Frukost. Kolhydratmättat lunchmöte. Fast slowfood i farten. Eftermiddagskaffe. Middagsdejt. Drinkar. Nattpizza...
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 i DN dec -23
Kök: Italien
Vin och dryck: Diger vinlista med generöst antal glasvin. Tre barer att briljera i.
Antal sittplatser: 250
Lunch: Veckans lunch.
Inredningsdesign: Jonas Bohlin.

Ordet Brillo går att härleda till såväl "briljant" och "solstråle" som "salongsberusad" beroende på vilket språk man talar. Det är också kopplat till den amerikanska motsvarigheten till Svinto, med en ikonisk förpackning signerad Andy Warhol. Med det sagt, när zombieapokalypsen väl kommer, är det troligen på Taverna Brillo Östermalmsborna kommer barrikadera sig. Här finns sol och vin så det räcker till alla.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-51977800


Öppettider

Stängt
onstor
22:00 – 00:00
frelör
22:00 – 02:00


City

Humlegårdsgatan 19, 11446, StockholmRestauranggrupp

Svenska Brasserier


Taverna Brillo

Humlegårdsgatan 19

Till toppen