Mångsidig brasseri-briljans

Med luftiga lokaler, kontinentala öppettider och en förkärlek för konst och musik, kvalar Brillo in som en av Stockholms främsta mötesplatser. Detta livliga och mångfasetterade matpalats rymmer utöver brasseri, barer, bröd- och blomsterbutik samt espressobar med hemgjord glass. Stabilt.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Vem behöver ett kontor nuförtiden. Just saying.
Pris: 330 kr (lite dyrare). Lunch 185 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Carpaccio, Burrata, Pasta med kalvköttbullar, tomatsås och gremolata, Bistecca =italiensk mjölkko med tillbehör.
Bra att veta: Frukost. Kolhydratmättat lunchmöte. Fast slowfood i farten. Eftermiddagskaffe. Middagsdejt. Drinkar. Nattpizza...
Kök: Italien
Vin och dryck: Diger vinlista med generöst antal glasvin. Tre barer att briljera i.
Extra information: Här hittar du även Tavernina. Fast slow food, prisvärda rätter, lokalproducerat och eko. Beställ och betala med app.
Antal sittplatser: 250
Frukost: Frukostpaket med kaffe/te, yoghurt och musli, färskpressad juice, smörgås. Finns även yoghurt och kokt ägg att beställa separat.
Lunch: Veckans lunch.
Inredningsdesign: Jonas Bohlin.
Ljudnivå: Medelljudnivå: 71 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Övrigt: Behagligt ljudnivå, lite beroende på vilken del man sitter i. Ljudnivå från 70 db till 80 db.
En sak till: Löjromspizzan är värd ett besök.

Ordet Brillo går att härleda till såväl "briljant" och "solstråle" som "salongsberusad" beroende på vilket språk man talar. Det är också kopplat till den amerikanska motsvarigheten till Svinto, med en ikonisk förpackning signerad Andy Warhol. Med det sagt, när zombieapokalypsen väl kommer, är det troligen på Taverna Brillo Östermalmsborna kommer barrikadera sig. Här finns sol och vin så det räcker till alla.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-51977800


Öppettider

Stängt
onsfre
18:00 – 22:00
lör
16:00 – 22:00


City

Humlegårdsgatan 19, 11446, StockholmRestauranggrupp

Svenska Brasserier


Taverna Brillo

Humlegårdsgatan 19

Till toppen