Två systrar Montanari driver klassisk trattoria på Grev Turegatan. Att kock såväl som vissa råvaror är direktimporterade från Italien borgar för en genuin matupplevelse.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Vänlig italienare med stor råvarukärlek och en och annan okänd favorit på menyn.
Pris: 320 kr (medel). Lunch 150 kr (medel).
Typiska maträtter: Hemmagjord pasta på parmesan, ströbröd, ägg och muskot serverad med salsiccia och karljohansvamp. Kalvinnanlår i marsalasås med vitlöksstekt svamp.
Bra att veta: Alltid fullt och trevligt.
Lokal: Mellanstor
Kök: Italien
Vin och dryck: Kort men välsorterad vinlista.
En sak till: Bakfickan Piccolo fungerar som bar och chambre séparée.

Äkta italiensk mat tycks alltid härstamma från en gammal kvinna, en farmor eller mormor som virtuost har behärskat de nedärvda rustika familjerecepten och med tålamod och stränghet fört dem vidare till sina ättelägg. En av de här gamla kvinnorna hade en son vid namn Paolo Montanari som för 45 år sedan utvandrade från staden Fano till Sverige och öppnade restaurangen Capri på Nybrogatan. Nu har hans två döttrar i sin tur öppnat trattoria i eget namn, där italienska klassiker som tagliatelle med svart tryffel samsas med ovanligare kreationer som halstrad tonfisk i pistaschtäcke.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6607694


Öppettider

Öppet
månfre
17:00 – 00:00
lörsön
17:00 – 00:00


Östermalm

Grev Turegatan 56, 11438, StockholmTrattoria Montanari

Grev Turegatan 56

Till toppen