Familjär bjudning i Brännugnen

Med Spring,Berns Asiatiska och Den Gyldene Freden i backspegeln, bjuder Johan Lindqvist nu in till fine dining, i hemmets lugna vrå. Tre dagar i veckan dukas alltså i en föränderlig avsmakningsmeny upp på nedervåningen i den arkitektritade villan.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Villa Brännugnen? Du sökte till Halv åtta hos mig men pallade inte trycket.
Pris: 2400 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Pilgrimsmussla glaserad i rödbetsteriyaki med örter och riven pepparrot ​ Råbiff blandad med yunanesisk chilipasta och serverad med ostron ​ Ramen med gravat ägg (på bilden) ​ Röd misosoppa med gravat ägg, rökt kalvbräss och tryffel Molestekt kaninfilé med olivoljebakat äpple, kaninterrin och gelé på kaninkonsumé.
Bra att veta: Hög grillpotential.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Avsmakningsmeny (8-10 rätter) med dryckespaket: 2 400kr/person ink. dryckespaket.
Extra information: För den som uppskattar både byggnadskonst och kuriosa, så är det Gert Wingårdh som ritat villan och Kvarteret Brännugnen som namngivit den.
Antal sittplatser: 24
En sak till: Thai crème brûlée med limeblad, citronzest och citrongräs. Mer behöver knappast sägas.

Vissa har det, andra inte. Ni vet. Den där avslappnade fingertoppskänslan att lagom nonchalant slänga fram en fingrogg, sila snacket, tända både grill och mysfaktor. Slå en tryffelbea samtidigt som man bygger broar och mat på höjden. Nej, den perfekta middagsbjudningen snyter man minsann inte ur näsan. Inte heller den perfekta restaurangen. Det är därför något av en lättnad när de professionella proffsen tar över samtliga grenar. Om så bara några dagar i veckan.


Kontaktuppgifter

Telefon

070-7653787


Öppettider

Stängt
onsfre
18:30 – 23:00


Övriga Stockholm

Snöbärsstigen 8, 123 52, FarstaTips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://www.villabrannugnen.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Villa Brännugnen

Snöbärsstigen 8

Till toppen